Community Home Community B-Hyve Indoor/Outdoor Timer Frustrated with Rain Sensor Delay

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #1277
    schott2
    Participant

    I have never been able to get this to work in Auto or mode as the Sensor Delay appears at all prescribed start times, even after days without any rain. I’ve always just manually watered.

    Is there a way of by-passing the sensor (jumper wire?) in the box to trick it? I don’t want to fiddle with a sensor to begin with.

    Spread the love!
    #1278
    schott2
    Participant

    The message on my app reads, “Main is suspended because of a Rain Sensor”.

    In the past, it would just say that watering was completed but never actually watered.

    I can manually water the individual zones within the app one by one only.

    Spread the love!
    #1284
    johnclark79
    Participant

    Same problem here – frustrating ­čÖü

    Spread the love!
    #1301
    DK
    Participant

    Go to your box and press and hold the Rain Delay button. After a few seconds it should flash something like “Sensor” with “on” or “off” flashing. Make sure it’s set to off and you should be good to go. A phone tech named Ryan helped me with the same issue.

    Spread the love!
    #1302
    schott2
    Participant

    DK….That did it! Thanks so much for the assistance. You don’t know how much I’ve racked my brain over this.

    Spread the love!
    #1313
    johnclark79
    Participant

    DK – thanks for the tip.

    Orbit support team – – this seems to indicate the rain delay functionality leaves much to be desired in terms of accuracy

    Spread the love!
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Spread the love!