Community Home Community B-hyve Hose Faucet Watering History Not Recorded

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • #81489
    einstein
    Participant
    Points: 13
    First Time
    Up
    9
    Down
    ::

    I’ve had my two hose times and hubs for years. Recently they seem to no longer record watering events. Neither manual nor automatic. Yesterday it watered the lawn with smart watering, but because the history doesn’t have it, today it’s scheduled to smart water the same zones again. I see this in the app calendar and I see it in the tech support dashboard page. There’s tons of history in there, just not recent history. I did update the firmware on both and they say 0041 in the app.

    They are connecting to the cloud fine because it’s commanding them to water now, despite watering yesterday, but because the watering events aren’t recorded in the cloud, the zone events say the ground is too dry. Not sure how to fix this. I’m guessing this has nothing to do with the app as the smart watering program is being followed. You’d think that if the cloud commanded it to a water and stop watering, the watering would get recorded in the cloud.

    Help please!

    #81490
    einstein
    Participant
    Points: 13
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    Perhaps after this automatic watering session completes, all 3 smart watering will get recorded in the cloud. That didn’t happen yesterday, which is why it’s watering now. I guess I report back in a few minutes.

    #81491
    einstein
    Participant
    Points: 13
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    Almost 10 minutes after watering, it doesn’t show that it watered in the history. So my guess is at some point early in the morning, it’ll think that it needs to water again tomorrow morning.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #81495
    einstein
    Participant
    Points: 13
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    Uploading what the cloud dashboard looks like for me.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #81497
    einstein
    Participant
    Points: 13
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    Not sure what’s going on now, but now the cloud won’t let me see the stuff I just posted. :-/

    #81498
    einstein
    Participant
    Points: 13
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    That may have been a browser issue. Sadly I wonder if I just need to start over deleting all the devices, add them again, and see what happens.

    #81500
    einstein
    Participant
    Points: 13
    First Time
    Up
    4
    Down
    ::

    Another symptom is when I do a manual watering, I eventually get a message saying something about the timer not responding. But it water and stops as requested. So it’s like the communications from the hose timer isn’t finding it’s way back to the cloud.

    #81501
    einstein
    Participant
    Points: 13
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    Deleting everything, hard resetting the devices and hubs with 5 button clicks, adding them again may have fixed things. The 30 second setup test watering now appears in the history calendar.

    The online dashboard doesn’t let me get the useful information ai used to have. Can I get that back?

    #81953
    [email protected]
    Participant
    Points: 3
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    It is also happening to me but no hard reset is solving this problem . After the watering is done the dot in calendar disappear and there is no record of watering. I have 2 of these do yourself a Fa favor and buy another product that work. This one is problem after problem. No technical support

    #81964
    SetMonkey
    Participant
    Points: 5
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    Did you removed them from the devices from the app and readd them via a factory reset? That solved my problems.

    #81973
    Fubar2486
    Participant
    Points: 6
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    Hi from Australia!
    I’m having the same issue with the watering history no longer recording on the calendar as well. Are there currently any fixes for this as it’s getting really frustrating and I’m never sure if I have watered or not at the moment! The smart watering has been Working great up until recently

    #82002
    ragboi2017
    Participant
    Points: 5
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    Same issue for me. Not logging watering events. Smart watering appears to be dumb watering.

    #82003
    Fubar2486
    Participant
    Points: 6
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    Hey mate, how did you go about doing this? Haven’t tried it yet but given there is no Outlook on resolving this fault from support I’ll try anything tbh

    #82004
    ragboi2017
    Participant
    Points: 5
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    Haven’t resolved it yet bruv. I am going to try a factory reset on the devices this weekend. What a great use of my time.

    #82006
    lcc014
    Participant
    Points: 21
    First Time
    Up
    0
    Down
    ::

    I have this problem too since this spring. Last year was working very well for both manual or program watering. This year, it misses the record here and there. It happened two days ago after the program watering completed. I did try to delete the faucet and re-added, still not record once a while. Could be Orbit server issue ?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.